Att tänka på då du ska åka till Ullared

Har du bestämt dig för att åka till Ullared? Här kommer lite tips och saker att tänka på när du ska ta dig till det stora drömlandet.

1. Kolla hur läget ser ut på vägarna om du åker bil. Det kan vara vägarbeten eller olyckor som stoppar upp trafiken. Det är tråkigt att bli sittandes i bilen i flera timmar.

2. Ta med dig en polett, en femma eller en tia till kundvagnen. Det är jobbigt att bära på en varukorg.

3. När du tar en kundvagn, ta ett kort på numret på vagnen. Det är ovärderligt om du skulle bli av med den under din shoppingtur.

4. På Gekås hemsida finns det kameror som visar hur det ser ut utanför varuhuset i realtid. Kolla på det! Du vet då om det är risk för kö in till varuhuset när du kommer fram.

5. Gör en lista på vad du är ute efter så du inte missar att leta upp något du verkligen ville ha.


6. Gör en budget. Det är lätt att göra av med mer än man tänkt sig, detta på grund av det stora sortimentet.


7. Åk till varuhuset vid rätt tidpunkt, detta gäller både rätt tid på dagen och rätt dag på året. Klämdagar och storhelger bör du undvika om du inte vill trängas.

8. Se till att äta bra innan du åker iväg. Se också till att dricka mycket och ta pauser under shoppingturen, detta så du orkar se allt som finns att se.

9. Ta på dig bra skor eftersom du antagligen kommer att gå i timtal. Klä dig också efter väder, det är jobbigt att behöva shoppa med blöta kläder ifall du behövt stå i kör i regnet.

10. Boka boende i riktigt god tid eller se till att det finns ledig plats för din husvagn eller husbil om du tänkt stanna flera dagar.

11. Skriv ner vad du har för storlekar på olika plagg i din garderob hemma så det blir rätt när du handlar. Tänk dock på att många plagg kan vara små i storlekarna så det kan vara bra att prova innan du går till kassorna.

12. Ta med dig en karta in i butiken så du lättare hittar runt där inne. Varuhuset har 21 avdelningar och 4 plan så det är lätt att irra bort sig.

13. Se till att du har gott om tid för din shopping så mår du mycket bättre. Det är roligare att shoppa när man inte behöver stressa.

14. Ladda gärna mobilen innan du går in i varuhuset. Det är jobbigt om mobilens batteri tar slut, exempelvis om du behöver föra över pengar eller ringa mamma och fråga vilken färg hon vill ha på tofflorna hon beställt. Det finns dock laddningsmöjligheter inne i varuhuset.

15. Lämna inte väska eller andra värdesaker i din vagn, det finns alltid en risk att de inte är kvar när du kommer tillbaka till vagnen.